Byggnader

Lörje® består av tre byggnader varav Disponentbostaden genomgår en fullständig renovering. Rummen på gården är en blandning av stora och små på olika våningsplan. Alla rum har högt i tak, trägolv samt gamla vackra fönster med djupa nischer. Alla rum har kodlås.

Disponentbostaden före renoveringen

Huvudhuset (Disponentbostaden), 400 kvm, uppfört år 1899, innefattar entré, två kök för egen matlagning, matsal, serveringsrum och ca 10 rum för boende på totalt två våningsplan. Antal bäddar är ca 28. Disponentbostaden är uppförd i kalksten och mycket karaktäristiskt utformad. Fasaden är spritputsad med slätputsade dörr- och fönsteromfattningar. Fönster och dörrar har välvda överstycken. Köksfarstun är i original.

Det andra huset (Restaurationsbyggnaden) från 1907–1908 består av två våningar på totalt 300 kvm plus vindsvåning ca 150 kvm. Efter en kommande renovering av denna byggnad, erhålls ytterligare ca 15 rum för boende med ca 28-36 bäddar samt gemensamhetsrum.

Restaurationsbyggnaden

I Stallbyggnaden, ca 300 kvm, som är samtida med Disponentbostaden, finns idag garage, bastu och omklädningsrum samt ett ytterligare kök för egen matlagning.

Stallbyggnaden

Till gården hör ett mindre båthus vid Lörje udd (nära kamelrauken) och en båtplats hyrs vid bryggan.