Byggnader

Lörje® består av tre byggnader varav Disponentbostaden har genomgått en fullständig renovering. Rummen på gården är en blandning av stora och små på olika våningsplan. Alla rum har högt i tak, trägolv samt gamla vackra fönster med djupa nischer. Alla bostadsrum (förutom ett) har kodlås.

Huvudhuset (Disponentbostaden), 400 kvm, uppfört år 1899, innefattar entré, två kök för egen matlagning, matsal, serveringsrum och 10 rum för boende plus husvärdens rum på totalt två våningsplan. Antal bäddar är 28 st. Disponentbostaden är uppförd i kalksten och mycket karaktäristiskt utformad. Fasaden är spritputsad med slätputsade dörr- och fönsteromfattningar. Fönster och dörrar har välvda överstycken. Köksfarstun är i original.

Se bilder från bostadsrummen här.


Det andra huset (Restaurationsbyggnaden) från 1907–1908 består av två våningar på totalt 300 kvm plus vindsvåning ca 150 kvm. Efter en kommande renovering av denna byggnad, erhålls ytterligare ca 10 rum för boende så att anläggningen har totalt 50 bäddar plus gemensamhetsutrymmen.

I Stallbyggnaden, ca 300 kvm, som är samtida med Disponentbostaden, finns idag garage som används som festlokal, omklädningsrum och en helt nybyggd bastu samt ett ytterligare kök för egen matlagning.

Till gården hör ett mindre båthus i Lörjevik och en båtplats hyrs vid bryggan.