Lörje® Medlem

Som aktieägare i Lörje Gård AB tecknar man Lörje® Medlemsavtal. Som Lörje® Medlem betalar man en månadsavgift och erhåller årligen poäng per aktie som kan användas för att boka boende på fastigheten. Det gör man i Lörjes bokningssystem som man får behörighet till som medlem. Rummen kostar olika antal poäng per natt beroende på standard och antal bäddar. Rummens poängåtgång kan avläsas i Lörjes bokningssystem.

Notera att under år 2023 finns s.k. medlemsinaktiva aktier som ännu inte ingår i konceptet Lörje® Medlem. Dessa genererar inte heller någon medlemsavgift.

Poängtilldelning till medlemmarna

I början av varje år sker en poängtilldelning till medlemmarna och poängen avser kalenderåret.

Poängtilldelningen är f.n. 14 poäng per aktie. Antalet poäng kan variera från år till år. Outnyttjade poäng överförs inte till nästa period. 

Sommarsäsongen

Det är möjligt att bo på fastigheten under vår, höst och sommar. Sommarsäsongen, mellan 1 juni och 31 augusti, är givetvis den mest populära perioden. Poängåtgången för rum (vad det kostar att bo per natt) är cirka dubbelt så hög under sommarsäsongen men poängåtgången kan variera mellan olika dagar. I bokningssystemet ser man exakt vad varje rum kostar i poäng per dag.

Medlemsnivåer

Beroende på antalet aktier tillhör medlemmen en medlemsnivå.

Platina: Vid innehav av 6 aktier eller fler
Guld: Vid innehav av 3-5 aktier
Silver: Vid innehav av 2 aktier
Brons: Vid innehav av 1 aktie

Bokningsöppning

Medlemsnivån avgör medlemmens s.k. bokningsöppning, d.v.s. när man som medlem får börja boka boende från och med sommarsäsongen (1 juni) och framåt.

Platina: Bokningsöppningen är 1 mars kl 12.00
Guld: Bokningsöppningen är 10 mars kl 12.00
Silver: Bokningsöppningen är 20 mars kl 12.00
Brons: Bokningsöppningen är 1 april kl 12.00

Två medlemmar som är gifta eller varaktigt sammanboende kan genom medlemslänkning sammanräkna sina antalet aktier för att på så sätt tillsammans uppnå en tidigare bokningsöppning.

Månadsavgift

Månadsavgift tillkommer per aktie. Kontakta styrelseordföranden för aktuell information.

Instegskostnad

Det är kostnadsfritt att som aktieägare i Lörje Gård AB bli Lörje® Medlem förutsatt att samtliga månadsavgifter är betalda från och med att aktien emitterades/aktiverades. I annat fall motsvarar instegskostnaden alla obetalda månadsavgifter för de aktuella aktierna, plus ränta.

Överlåta poäng

Man kan överföra sina poäng till andra medlemmar i Lörjes bokningsportal. Det står medlemmen fritt att överlåta dem gratis eller ta betalt.

Medlemmen kan också lägga ut sina poäng till försäljning för andra medlemmar i Lörjes bokningsportal.

Medlemmen kan hyra ut rum till vänner och bekanta genom att registrera sina gästers namn på bokningen i Lörjes bokningsportal.

Antalet rum

Just nu erbjuder gården 11 rum med totalt 30 bäddar. I vissa angivna rum är det tillåtet att medta pälsdjur.

Vistas under vintersäsong

Normalt håller Lörje Gård stängt under vintern men det är möjligt att kontakta styrelsen för att boka under vintersäsongen. Under månader som kräver uppvärmning tillkommer en tilläggskostnad per dygn.

Lörje® Medlemshandbok

Som medlem har man tillgång till Lörje® Medlemshandbok ifrån Lörjes bokningsportal. Där återges alla detaljer om medlemskonceptet.