Rum

Lörje erbjuder i skrivande stund elva helt fantastiska rum!

Rummen är numrerade enligt byggnadsnummer (1-2), våningsplan (1-2) och rumsnummer. Alla rum har wifi (100 Mbit/s eller 250 Mbit/s) och kodlås (förutom 122 Valleviken).

Om du vill orientera dig kan du se planlösningen här.


111 Hellvi

Rum 111 Hellvi ligger på bottenvåningen med direkt anslutning till gården mot flaggstången. Rummet är 24 kvm med fönster i två väderstreck med fantastisk kvällssol. Tre bäddar och hög takhöjd erbjuds samt skrivbord.

Hellvi är fantastiskt ljust med över 3,70 m i takhöjd samt tre fönster i söder- och västerläge.

Rummet har genomgångsdörr till 112 Hide vilket gör att det passar extra bra för familjer som önskar boka två rum i direkt anslutning. Det är tillåtet att medta husdjur till 111 Hellvi.

Rummet har en fantastisk historia som kontor under kalkstensindustrins epok då alla kalkarbetare kom till detta rum för att hämta sin lön. Kassaskåpsrummet finns kvar.


112 Hide

Rummet Hide med 2 sängar och 14 kvm vetter med fönster i söderläge. Hög takhöjd och med nära anslutning till entrén i söder, matsalen och handikapptoaletten. Rummet är bestyckat med safe.

Under kalksstensindustrins epok var detta revisorns rum. Rummet har en direktdörr till 111 Hellvi och husdjur är tillåtna. Skrivbord finns.


113 Smöjen

Rummet Smöjen ligger på bottenvåningen i söderläge med nära anslutning till matsalen och handikapptoaletten. Rummet har två bäddar, högt i tak och en kakelugn i original.

I detta rum bodde alltid husmor under kollotiden. Utanför fönstret växer vinrankor. Rummet är på 15 kvm och har skrivbord.


114 Husvärd

Husvärdens rum är beläget bredvid huvudentrén och är uppbokat under sommarsäsongen. Rummet är 7 kvm och har två bäddar i en våningssäng där undre delen är 120 cm bred och över 80 cm. Rummet har safe och skrivbord.

Rummet är känt som telefonrummet där kollobarnen kunde ringa hem.

I skrivande stund är inga bilder tagna av rummet.


121 Slite

Rummet 121 Slite med fyra bäddar ligger i västerläge mot flaggstången,
på övre våningen, ovanför rummet 111 Hellvi.

Rummet erbjuder fin kvällssol, kakelugn och en mysig fåtöljhörna. Efter att kattvinden tagits bort är rummet 26 kvm. Rummet har vägghängd minibar och vattenkokare. Precis utanför rummet finns en toalett.


122 Valleviken

Detta rum med utsikt över gårdsplan kallades på kollotiden för ”genomgången” eftersom det har två dörrar åt två olika trapphus.

Rummet har två bäddar på 21 kvm och skrivbord. Husdjur är tillåtna.

Notera att rummet fungerar som nödutgång vilket gör att dörrarna inte är bestyckade med lås. Rummet har safe. Toalett finns utanför dörren.


123 Rute

Rummet 123 Rute ligger i söderläge, är på 18 kvm och erbjuder tre bäddar. En fantastisk kakelugn pryder rummet. En kattvind har renoverats bort och gjort rummet större liksom ett nytt garderobsutrymme. Husdjur tillåts. Rummet har egen toalett.


124 Fårö

Rummet 124 Fårö är det största rummet om hela 31 kvm efter att kattvinden har tagits bort. Därtill ingår ett garderobsutrymme och toalett på rummet.

Rummet erbjuder fyra bäddar, skrivbord, sittgrupp och minibar. Två stora fönster i söderläge gör rummet ljust och inbjudande.


125 Visby

Rummet 125 Visby är enda rummet med egen balkong. Rummet vetter i öster med liten havsglimt. Med 25 kvm erbjuds fyra bäddar, toalett med dusch och värmegolv, skrivbord, vattenkokare och minibar. Husdjur tillåtna.

Detta rum är lite speciellt eftersom här bodde kalkdisponenten, d.v.s. han som var högsta chefen under kalkbrytningstiden.

Balkongen ligger ovanför den gula glasverandan.

126 Kyllaj

I rummet 126 Kyllaj bodde vanligen föreståndaren till det estniska sommarkollot. Det vetter över gårdsplan, består av två bäddar och är på 12 kvm.


127 Malms

Man kan säga att 127 Malms är systerrum till 126 Kyllaj då de är bredvid varandra och båda med ytan 12 kvm och två bäddar. Fönster vetter mot norr, över gårdsplan.